Vad är startups

startupsNu har det varit mycket information om startups på denna sida, och detta utan att egentligen tala om för alla vad en startup verkligen är. Om detta ska beskrivas med enkla ord, så kommer en startup att vara en start av ett företag som är till för att prova ett företagskoncept, dess idéer och om det finns en marknad för de produkter eller tjänster som ska erbjudas. I en startup brukar det oftast inte finns ett stort antal anställda, utan detta rör sig för det mesta om mellan 2 till maximalt 50 personer. Att starta ett företag med 50 anställda kan verka mycket, men en del gånger så är detta något som krävs för att se om det finns bärighet i ett projekt.

När det gäller startups med enbart 2 eller tre personer, så brukar detta vara något som är precis som en vanlig företagsstart. Här kan det då vara de delägare som startar företaget som står för det kapital som krävs, eller så har en utomstående part kontaktas för en eventuell finansiering av projektet. Många gånger så handlar även detta om startups där kapitalbehovet inte kommer att vara så stort, och då kan det vara mera fördelaktigt att vara de som på egen hand gör de insatser som krävs.

För alla de startups där det krävs en stor personalstyrka för att testa ett projekt, brukar det i allmänhet finnas investerare eller ett annat stabilt företag i bakgrunden. I detta fall finns det även de företag som specialiserat sig på att vara de som enbart går in och satsar pengar på de projekt som de anser ha en stor potential att lyckas. I detta fall brukar det då handla om stora summor, och att som ny företagare satsa dessa på egen hand kan vara mycket riskfyllt. I denna situation är det bättre att söka en finansiär, även om det kan kosta en del av vinsten i längden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *