Framtidens bankman, en sparrobot

sparrobot

Hur coolt hade det inte varit att när man ska in på sin bank för att genomföra olika ärenden så står det en sparrobot vid en disk för att kunna ta emot dig och lösa dina problem? Denna idé kanske verkar märklig, då man tappar hela grejen med det personliga mötet och den service som enbart en levande människa kan ge. Man är så van vid att man ska kunna komma in till en bank idag och få service av en riktig människa. Med en vanlig människa kan man ställa fler av sina frågor för att kunna lösa sina problem. Tillsammans med en sparrobot kommer man helt enkelt få bete sig på ett digitalt sätt där man överför pengar till ett visst konto och man kanske inte känner sig riktigt säker.

Om det ska vara så att det finns en sparrobot på nätet, är det väldigt viktigt att man kan känna sig säker samt trygg när man ska överföra sina pengar till ett sparkonto.

Många företag runt om i Sverige har redan börjat spåna på den här idén och de menar att det lätt skulle kunna bli en succé med en sparrobot och dra ner på den mänskliga servicen. Det är oftast företagen som alltid tror på sina idéer men det är inte alls vanligt att ha en robot som bankman. Det gäller att kunna se riskerna med ett sådant här förslag och idag finns det en rad olika experter inom den digitala världen som menar att det finns en risk med den här nymodigheten som har presenterats. Ingen vet vilka konsekvenserna skulle kunna bli av att man ersätter en mänsklig bankman med en sparrobot.

Det finns såklart också många fördelar med en sparrobot jämförbart med en människa. En sparrobot har ingen timlön och kan alltså lägga mer tid på analyser av kunder. Roboten kan hjälpa till att budgetera och planera den personens ekonomi i minsta detalj. Då hade många konsumenter sluppit att låna pengar snabbt precis innan löningen. Det största problemet bland konsumenter är att dem inte planerar och har koll på sin ekonomi.

Argument finns om att det inte är så stor skillnad mot idag, när man enkelt kan överföra pengar via internet på sin dator hemifrån. En sparrobot inne på banken är ungefär samma sak men ändå inte.

sparrobot